Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΤΡ-ΕΛΛΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ.

Tα έχουμε ξαναπεί σχετικά με το δημόσιο τομέα.ΤΡΕΛΑ!!!!
Ακούμε όλοι μας σχετικά με την μείωση των επιδομάτων στους δημόσιους υπαλλήλους και ότι μειώθηκαν οι συνολικές αποδοχές τους και επειδή εμείς που εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα είμαστε μακρά νυχτωμένοι σχετικά με το που μπορεί να φτάσει η επιδότηση ενός εργαζόμενου ας δούμε κάποια παραδείγματα όπως τα αλιευσα σήμερα απο το διαδίκτιο.
Επίδομα πλυσίματος χεριών - ΟΣΕ
Επίδομα ζεστάματος αυτοκινήτου- ΟΑΣΑ (πάνω από 4.000.000,00 ευρώ τον χρόνο).
Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης  ( δεν είναι υποχρέωσή να...
 προσέρχονται κανονικά στη δουλειά τους;).

Επίδομα ύπνου!
Επίδομα απόδοσης (ποιος ελέγχει την απόδοση και τελικά ποιός δεν το παίρνει το επίδομα)
Επίδομα γάλακτος!
Επίδομα προπέλας. (λιμενικό)
Επίδομα εξομάλυνσης!!! -ΔΕΗ
Επίδομα απλών ωρών-ΔΕΗ
Συνολικά υπάρχουν, και δίνονται, 137 διαφορετικά επιδόματα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έτσι το δημόσιο (δηλαδή όλοι εμείς) πληρώνει συνολικά για μισθούς 6 δισ. ευρώ ενώ για επιδόματα 7 δισ. ευρώ.
Φυσικά και υπάρχουν εργαζόμενοι που αξίζουν να παίρνουν κάποιο είδους επίδομα για την εργασία που προσφέρουν (ΕΚΑΒίτες-αστυνομικοί εκτός γραφείων-εναερίτες της δεή) αλλά σε αυτό το κράτος όλοι πλέον επιδοτούνται με πρόσχημα και αιτιολογία την κάθε βλακεία που μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους.
Και ενδεχομένος όλα αυτά να περνούσαν στο ''ντούκου'' εάν υπήρχε αποτελεσματικότητα, εξυπηρέτηση, παιδία, ποιότητα. αλλά μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαπιστώνει ότι η αποτελεσματικότητα του ελληνικού Δημοσίου κατατάσσεται στην τελευταία θέση μεταξύ 23 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ που εξέτασε. Το συμπέρασμα της ΕΚΤ είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να παράγει το ίδιο έργο με την ίδια ποιότητα, αλλά με μικρότερο κόστος κατά 27% των πρωτογενών δαπανών. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στη σπατάλη του Δημοσίου που ανέρχεται σε 18 δισ. ευρώ το χρόνο. Επίσης, η ΕΚΤ διαπιστώνει ότι το αποτέλεσμα που παράγει το ελληνικό Δημόσιο είναι 35% μικρότερο από ό,τι θα έπρεπε βάσει των κρατικών δαπανών που απορροφά.
υ.γ. Πάντα θα υπάρχουν και οι άνθρωποι που θα κάνουν την διαφορά στο δημόσιο και αναφέρομαι σε φίλο δάσκαλο που δεν του πάει η καρδιά να πληρώνεται 4 μήνες τον χρόνο (χριστούγ. + πάσχα+Ιούν. +Ιούλ. +Αυγουστ.) και να μην παρέχει εργασία οπότε προσφέρει εθελοντική εργασία σε διάφορους τομείς (δασοπυρόσβεση, ιδρύματα κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου